Omveksling af danske kontanter i Thailand

I flere lande er der problemer med at veksle danske kontanter. Det skyldes, at danske banker er blevet mere tilbageholdende med at modtage danske kontanter fra udenlandske banker.

Bankerne vurderer, at de ikke kan betrygges tilstrækkeligt i forhold til deres forpligtelser efter hvidvaskreglerne. Det har medført, at flere udenlandske banker og vekselbureauer nu er stoppet med at modtage danske kontanter i udlandet. Nationalbanken anbefaler derfor, at man ikke medbringer danske kontanter til udlandet.

​Der er en stor risiko for, at man ikke kan veksle de medbragte danske kontanter i udlandet. I stedet bør man overveje at veksle til udenlandske valutaer før afrejse eller medbringe et betalingskort, der virker i udlandet.

Omveksling af kontanter i udlandet er en kommerciel forretning, hvorfor problemstillingen skal løses kommercielt. Nationalbanken er udsteder af sedler og mønter, men det er de private aktører, der står for den direkte borger- og virksomhedsvendte håndtering af kontanter. Det gør sig især gældende på de internationale markeder, hvor det er de kommercielle parter, der håndterer omveksling og håndtering af kontanter.

Danske kontanter er fortsat et fuldt ud gyldigt betalingsmiddel i Danmark.

Publiceret 8. marts 2023 af Danmarks Nationalbank

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*