Danmark og Thailand kan i år fejre 160 året for de diplomatiske relationer mellem landene

Danmark og Thailand kan i år fejre 160 året for de diplomatiske relationer mellem landene
Danmark og Thailand kan i år fejre 160 året for de diplomatiske relationer mellem landene.

I år er det 160 år siden, at de diplomatiske relationer mellem Danmark og Thailand blev etableret.

I anledningen af dette har dygtige grafiske designere lavet dette smukke logo for at illustrere det tætte og stærke forhold mellem vores to nationer.

I logoet kan du finde Danmarks nationalfugl – knopsvanen – og Thailands nationaldyr – elefanten – tæt flettet ind i hinanden og afbildet landenes farver: rød, blå og hvid.

Danskerne bestemte ved en afstemning i 1984, at knopsvanen skulle være Danmarks nationalfugl. Svanen har en lang historik i det danske narrativ, og mange danske forfattere, digtere og kunstenere har på forskellig vis skildret svanen. H.C. Andersens eventyr Den Grimme Ælling fra 1843 har desuden bidraget til at gøre svanen populær.

Thailands imponerende nationaldyr – elefanten – har haft stor betydning for Thailands kulturelle historie, og i dag er den blandt andet symbol på national stolthed. Dette storslåede dyr er tæt forbundet med den thailandske kongefamilie og det thailandske folk i gennem tiden. Mens der eksisterer et nært forhold mellem mennesker og elefanter, kan man stadig finde omkring 3.500 vilde elefanter i Thailands natur.

Svanen symboliserer traditionelt set stolthed og storhed, skønhed og poesi og rummer både lys og død, mens elefanten kædes sammen med styrke og udholdenhed. Disse to majestætiske dyr bliver stærkere, når de forbindes og sammensmelter. Vi glæder os til at fejre det tætte og mangeårige forhold mellem de to kongeriger; Danmark og Thailand.

Følg med her:
– Den danske ambassade i Thailand’s facebook-side
– Den thailandske ambassade i Danmark’s facebook-side

1 Trackback / Pingback

  1. Godt Nytår 2019 - Thailand Portalen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*