De fire første drenge er reddet ud fra grotte

Fire drenge reddet ud ad grotte
Mindst fire drenge er kommet ud fra deres indespærring i en grotte i det nordlige Thailand.

Fire af de 12 drenge fra fodboldholdet “Wild Boars” er kommet ud fra deres indespærring i en grotte i det nordlige Thailand. Det skriver Thailands frømandskorps på deres facebook-side.

Drengene og deres træner gik ind i grotten 23. juni, men blev fanget da store regnmængder oversvømmede indgangen og tvang dem flere kilometer ind i det lange hulesystem. Drengene og deres træner blev først fundet i live efter 9 dage i grotten.

Den storstilede redningsaktion begyndte tidligt søndag morgen omkring klokken fem dansk tid, hvor 13 udenlandske dykkere samt fem thailandske marinesoldater gik ind i det i alt ti kilometer lange hulesystem.

– Vores mission er mere succesfuld, end vi turde håbe på. Klokken 17.40 (lokal tid) kom den første dreng ud, omkring 17.50 kom den næste ud, nummer tre kom ud 19.40 og den fjerde 19.50, lyder det fra provinsguvernøren, der også fortæller, at drengene er kommet igennem en kilometer under vand.

Drengenes helbred er perfekt og i dag har været den bedste situation, fortæller provinsguvernøren nu. Han bekræfter, at fire drenge er blevet reddet ud og er ankommet sikkert til hospitalet i Chiang Rai.

Ifølge Osottanakorn har redningsmandskabet nu brug for ti timer til at forberede den næste redningsaktion, der forventes iværksat om mellem 10-20 timer.

Selvom redningsaktionen er gået “over al forventning” vil der går mange timer, før næste hold af drenge kan reddes ud. En af årsagerne er, at dykkerne ifølge redningschefen har opbrugt alt ekstra ilt på at få de første fire drenge ud.

– Vi er nødt til at få alle ilttanke på plads igen, siger han.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*