Kongen vil blive kronet den 4. maj til 6. maj 2019

Kong Maha Vajiralongkorn
Kong Maha Vajiralongkorn

Ifølge en erklæringen fra det thailandske kongehus i dag har kong Maha Vajiralongkorn godkendt datoen for den officielle kroningsceremoni af ham som konge. Kongen vil officielt blive kronet ved en tre dage lang ceremoni fra den 4. maj til 6. maj 2019.

Kroning er en begivenhed, hvor en majestæt stadfæster sit embede som regent ved at få sat en krone på sit hoved.

Den 4. maj vil der ved en audiens for at den kongelige familie, gehejmerådet (Privy Council), medlemmer af kabinettet og højtstående embedsmænd kan udtrykke deres lykønskninger til kongen.

Den 5. maj vil kongen præsentere den kongelig title overfor medlemmer af den kongelige familie og en kongelig parade gennem byen vil også blive afholdt.

Den 6. maj vil kongen træde frem på balkonen ved tronsalen i Phutthaisawan Prasat for give offentlighed mulighed for at deltage i fejringen og udtrykker deres gode ønsker til kongen. Senere vil kongen foretræde for udenlandske diplomater i tronsalen Chakri Maha Prasat i Grand Palace.

Kong Maha Vajiralongkorn har fungeret som monark siden 29. november 2016 efter hans far kong Bhumibol Adulyadej, Rama IX, gik bort den 13. oktober 2016 og sluttede sin 70-årige regeringstid.

Kroningsceremoni af kong Maha Vajiralongkorn falder sammen med årsdagen for kong Bhumibol Adulyadej, Rama IX, kroning den 5. maj 1950.

Læs nærmere på: Coronation ceremony to be held during May 4-6 (Thai PBS)

2 Comments

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*