Drengene fra Tham Luang-grotten og den thailandske regering fik sagt tak for den store redningsaktion

I dag sagde drengene fra Tham Luang-grotten og den thailandske regering tak for den store redningsaktion.
Den thailandske regering havde i dag inviteret omkring 10.000 mennesker til banquet i Bangkok for at takke dem for deres deltagelse i redningsaktionen ved Tham Luang-grotten.

Den thailandske regering havde i dag inviteret omkring 10.000 mennesker til banquet i Bangkok for at takke dem for deres deltagelse i den store redningsaktion ved Tham Luang-grotten.

Verden har ikke set meget til de 12 drenge og deres fodboldtræner, efter at de i forrige måned blev reddet ud af den oversvømmede Tham Luang-grotte i Nordthailand.

Men i dag sagde fodbolddrengene og den thailandske regering officielt tak til de mange tusinde mennesker fra både Thailand og udlandet, som var involveret i redningsaktionen.

I Bangkoks største og mest fashionable indkøbscenter, Siam Paragon, stillede drengene op til pressekonference – anført af deres 25-årige fodboldtræner, Ekapol Chantawong, som i mellemtiden er blevet munk, og som derfor sad karseklippet og i orange gevandter og med korslagte ben på en stol foran podiet.

»Jeg vil takke kongen, premierministeren, alle thailændere og alle udlændinge for at have hjulpet os ud af grotten«, sagde han.

To af de udenlandske dykkere, som var med til at få fodboldholdet ud, kommer fra Danmark, så derfor var takken også rettet mod Danmark.

Flere af drengene fulgte op på ordene fra deres fodboldtræner.

»Jeg vil gerne sige tak til alle for den kærlighed, de har vist os«, sagde en, mens en anden sagde: »Jeg ønsker at takke hele verden«.

Enorm taknemmelighed

I indkøbscentret Siam Paragon, hvor pressekonferencen foregik, er der åbnet en udstilling om redningsaktionen. Blandt andet kan besøgende se en af de bårer, drengene lå på, da de i nærmest bedøvet tilstand blev ført gennem vandet ud af grotten, og man kan også kravle gennem en smal gang for at få indtryk af, hvor snævre nogle af passagerne i grotten var.

På udstillingen er redningsaktionen blevet døbt ‘Mission possible’, og den taknemmelighed, som Thailand føler over for den omfattende hjælp og opbakning, der kom fra udlandet, er så dybtliggende, at det nationale flyselskab Thai Airways afspiller en takkevideo på sine flyvninger lige efter instruktionerne om at spænde sikkerhedsbæltet.

Kæmpemiddag

Til det formål havde den thailandske regering her til aften inviteret omkring 10.000 mennesker til banquet i nogle enorme telte, som var sat op på en grund i centrum af Bangkok, der tilhører den thailandske konge, og som han havde stillet til rådighed til lejligheden.

De inviterede havde alle på den ene eller anden måde deltaget i redningsaktionen. Soldater, politifolk, frivillige, dykkere, journalister og mange andre.

»Uanset hvilken rolle, I havde i redningsaktionen, har I løftet os alle op ved at vise verden den højeste styrke af sammenhold, kærlighed, venlighed og tro på menneskeheden, som er en styrke, der kan hjælpe os med at klare alle forhindringer fremover«, sagde den thailandske premierminister Prayuth Chan-ocha, i sin tale til den store forsamling, inden han sluttede af med på vegne af den kongelige thailandske regering endnu engang at takke alle, der deltog i redningsaktionen – både fra Thailand og udlandet.

Læs nærmere på: Politiken

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*