Thai Airways har store udfordringer

Koncernchefen i Thai Airways International erkender, at der er brug for øjeblikkelig handling.

Det er ikke mere end et par uger siden, at koncernchefen i Thai Airways International, Sumet Damrongchaitham, afviste, at selskabet har likviditetsproblemer. Selskabets pengestrøm var sund, og forretningen fungerede som sædvanligt, lød det.

Men dette er imidlertid langt fra tilfældet, viser det sig. Thai Airways-koncernchefen fortæller nu, at flyselskabet befinder sig i en stor krise, hvor snarlig handling er nødvendig for at overleve.

Konkurrence har kostet dyrt

”Konkurrencen er meget voldsom i år. Thai er virkelig i krise. Næste år skal vi gøre vort bedste. Hvis personalet ikke ved dette og ikke gør noget, vil der ikke være tid nok til at kæmpe os tilbage. I dag er der meget lidt tid tilbage. I dag er der ingen komfortzone. Alle vil drukne, hvis fartøjet synker,” sagde Sumet Damrongchaitham tirsdag til sine ledende medarbejdere i flyselskabets hovedkvarter i Bangkok.

Koncernchefen opfordrer sine medarbejdere til at støtte selskabets forsøg på at få økonomien på rette vej igen, da det ellers risikerer at gå konkurs.

”I dag ønsker jeg, at personalet skal forenes for at overvinde hindringerne. Ellers vil det nationale flyselskab lukke ned. Der er stadig tid til en løsning, men der er ikke meget tid,” lød den dystre udmelding fra Sumet Damrongchaitham.

Vil reducere de højeste lønninger

Thai Airways, der beskæftiger over 20.000 medarbejdere, vil reducere sine omkostninger ved blandt andet at mindske lønningerne til ledende medarbejdere. Der vil heller ikke være råd til bonus til medarbejderne, da overlevelse har topprioritet, lyder det. Herudover er der også lagt op til besparelser i catering-afdelingen.

Thai Airways kom ud af første halvår af 2019 med et underskud på næsten 6,8 milliarder baht, hvilket svarer til 1,5 milliarder danske kroner.

Den økonomiske krise i Thai Airways har gentagne gange udskudt en ellers planlagt flådeudvidelse. Selskabets bestyrelse har afvist ledelsens seneste forslag om køb af 38 Boeing- og/eller Airbus-fly.

Afviser at være lukningstruet

Efterfølgende har Thai Airways måttet udsende en pressemeddelelse, hvor selskabet præciserer, at de meddelelelser, der blev givet på det omtalte møde med personalet, er blevet misforstået og havde til hensigt at skabe opmærksomhed omkring den vanskelige konkurrencemæssige situation.

“Med alt, hvad vi har i vores magt, bekræfter Thai, at selskabet har evnen til at komme igennem den vanskelige konkurrencesituation. Thai er meget langt fra at lukke ned,” hedder det i en erklæring fra selskabet på vegne af Sumet Damrongchaitham.

Læs nærmere om udviklingen og krisen i Thai Airways på:

2 Comments

  1. Thai har lige snuppet 35.000 af mine bonusmiles for 4 kg bagage overvægt i april måned. Mit forhold til thai er sat på stand by, indtil de lærer hvad god service betyder. Jeg er i Thailand og skal til Hongkong. Turen foregår på business med Emirates.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*