Thailand starter rensning af havet for affald

Thailand deltager i projektet ’Upcycling the Oceans’ for at mindske mængden af affald i havet.
Thailand er det første land i Asien, der deltager i projektet ’Upcycling the Oceans’ for at mindske mængden af affald i havet. Forureningen af havene er et aktuelt emne, der diskuteres verden over. Problemet er ikke nyt, og påvirker mange lande – Thailand er ingen undtagelse.

Thailand er det første land i Asien, der deltager i projektet ’Upcycling the Oceans’ for at mindske mængden af affald i havet.

Forureningen af havene er et aktuelt emne, der diskuteres verden over. Problemet er ikke nyt, og påvirker mange lande – Thailand er ingen undtagelse.

Projektet ’Upcycling the Oceans, Thailand’ blev sat i gang i efteråret som en del af Tourism Authority of Thailands sociale ansvar i forbindelse med at fremme udviklingen af bæredygtig turisme i Thailand, som vil være en regional rollemodel for grøn turisme. Landet er det første i Asien, som deltager i ’Upcycling the Oceans’, der er et fælles initiativ taget af Tourism Authority of Thailand, PPT Global Chemical og Ecoalf Foundation.

Formålet er at bevare hav og kystområder og omdanne plasticaffald til tråd til fremstilling af tekstiler og dermed også til tøj og tilbehør. Det tre årige projekt startede på Koh Samet, hvor lokale fiskere og dykkere gik sammen om at rense strandene og havbunden.

Da man gjorde Patong Beach i Phuket, Thailand ren, fandt man store mængder cigaretskod. Som en del af ambitionen om at mindske mængden af affald på strandene har den thailandske regering forbudt rygning på 20 af de mest populære strande i Thailand. Forbuddet kan udvides til også at gælde rygning på turistbåde og færger. Der vil stadig være mulighed for at ryge, men det bliver inden for bestemte områder på afstand fra stranden.

Tourism Authority of Thailand håber, at initiativerne bliver de første af mange og et første skridt mod at rense havene for det affald, der forurener dem.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*